Verstegen Spices & Sauces verrijkt de Nederlandse keuken

Netwerken via ZOOM? Jazeker! Workshops op afstand? Dat gaat prima! Een virtueel bedrijfsbezoek? Aithra-voorzitter Marianne van Keep, Director of Sustainability bij Verstegen Spices & Sauces, nam ons mee op een virtuele reis in de wereld van befaamde specerijen. De online experience startte met een kruidenpakketje op de deurmat voorafgaand aan de bijeenkomst en eindigde met een spice quiz in groepsverband via ZOOM. 

Het kijkje in de keuken op het hoofdkantoor in Rotterdam zat er helaas niet in door Covid-19, maar Marianne van Keep wist ons alsnog in geuren en kleuren bij te praten over de rijke geschiedenis van het familiebedrijf Verstegen. In 2009 werd Michel Driessen, zoon van Jan Driessen, eigenaar van het bedrijf en hiermee kwam de derde generatie Driessens aan het roer. Verstegen is inmiddels al meer dan 100 jaar actief in de kruiden- en specerijenbranche. Verstegen neemt haar verantwoordelijkheid om de kruiden en specerijen markt te verduurzamen. De keten van boer tot consument moet transparant, eerlijk en duurzaam zijn voor mens, milieu en maatschappij.

Wist je dat……

Hoe groeit nootmuskaat? Uit welke windstreken komen de pepers in een 4-seizoenen-pepermix? En wat proef je in de Japanse kruidenmix shisimi togarashi? Marianne sloot haar presentatie af met een leuke spice quiz.

Vergeet niet je kruiden te checken!

Als je bij een merk als Verstegen werkt, neem je je werk natuurlijk ook weleens mee naar huis. Bij vrienden of familie steekt Marianne dan ook geregeld haar neus in het kruidenkastje. Heb jij al weleens gekeken naar de houdbaarheidsdatum van je kruiden? In deze presentatie vind je de recepten waar  Marianne aan refereerde. Succes met het bereiden van de heerlijke maaltijd!

 

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten