Terugblik bijeenkomst Gemeente Breda

Op 21 februari 2018 waren we te gast bij de Gemeente Breda. Marianne van Keep verwelkomde ons en introduceerde de sprekers. Aithra Ambassadeur Burgemeester Depla, Aithra dame en Senior Adviseur Economie Mylène Hodzelmans en Petra de Kam, directeur Sociaal Economisch Domein en loco-gemeentesecretaris van Breda spraken over hun initiatieven binnen de Gemeente om het ondernemen te stimuleren.

Marianne van Keep, voorzitster Aithra gaf ons een korte terugblik 2017. Welkome aanvulling op het Aithra programma zijn de verdiepingstafels in januari. Deze worden in 2019 zeker herhaald! En dit jaar vindt de uitreiking van de Aithra Awards weer plaats! Er mogen nog kandidaten worden aangemeld voor dit jaar. Je kunt als Aithra dame ook jezelf aanmelden. Aanmelden kan hier.

Aithtra kent 3 Ambassadeurs: Marjon Habets – Echtscheidingsadvocaat Marjon Habets B.V. – meester in samen scheiden, Oprichter en oud-voorzitter Aithra, Cees Meeuwis – Meeuwis Foundation. En natuurlijk Burgemeester van Breda: Paul Depla die ons meteen persoonlijk welkom heette.

Verbindingen creëren

Paul Depla begon zijn presentatie met passie en vertelde open over zijn visie voor de stad Breda voor de komende jaren. Zijn betoog: Verbindingen moeten gecreëerd kunnen worden. Breda brengt ’t samen is dan ook het motto voor de komende jaren.
Met meer hoogopgeleiden zal het bedrijfsleven de komende jaren nodig hebben om te kunnen groeien. Het bedrijfsleven zelf is daarin leidend. Zij bepalen welk soort banen er gecreëerd worden. De Gemeente Breda kan daarin ondersteuning bieden. Taak aan de ondernemende vrouwen in de zaak: Gebruik je netwerk.

Breda is een prachtige stad. Een stad waar gastvrijheid en vriendelijkheid cultuur is. Het verhaal van Breda is krachtig en moet sterker naar voren komen: de stad heeft zoveel kwaliteiten. Het nieuwe station brengt nieuwe verbindingen. En dat gaat Breda toch weer verder brengen in de regio.

De investeringen die Breda nu doet lijken risicovol. Met het risico zit hem juist in het maken van geen keuzes. Want waarom zouden bedrijven voor Breda kiezen? Focus op de oerkwaliteiten van de stad is nodig in toekomst. De Gemeente helpt mensen met ambitie en visie en rolt initiatieven uit om ondernemers in Breda scherp te houden!

Hou ’t gezellig en doe ’t gezellig!
Breda is een ondernemersvriendelijke stad. Die ambitie moeten we blijven houden: geen gezapigheid!!
En pas op dat we met verschillende groepjes de verbinding met elkaar niet meer vinden om samen vooruit te komen.

Samenwerking Tilburg: De komende jaren zal de Gemeente Breda op Economisch vlak meer met Tilburg gaan samenwerken. Het is beter dan elkaar te kopiëren en beconcurreren. We vullen elkaar aan. De ene sterk in dit, de ander in dat. We liggen in zelfde regio en moeten dat juist onze kracht maken.

Mooie initiatieven voor ondernemers

Mylène Hodzelmans haar presentatie liet ons zien welke prachtige initiatieven de Gemeente Bread heeft opgezet de afgelopen jaren. En wat het ons en de stad in economisch opzicht heeft gebracht. Er passeerden diverse mooie initiatieven de revue: Smart City, Breda City Marketing, nieuwe technologie rondom het nieuwe station, etc.

Petra de Kam begon haar presentatie heel persoonlijk. Ze nam ons mee in een kijkje van haar privé leven en haar opgedane ervaringen bij verschillende banen. Met name bij Brandweer en Politie heeft ze veel geleerd om als directie en in een team te werken. Nu is ze sociaal economisch directeur van Breda, samen met nog paar commissariaten. Ze heeft veel directies en groepjes losgelaten en is nu dynamischer dan ooit!
Haar les: We hebben meer lef nodig! Leven is het meervoud van lef!

Als afsluiting werden we verwelkomt in de restauratie van de Gemeente Breda waar weer nieuwe verbindingen werden gemaakt. Anja Geerts presenteert een nieuwe Masterclass ‘Lean’ op de agenda op 29 maart a.s.! Meer informatie en aanmelden daarvoor kan hier . Mis deze kans niet; ‘lean’ is toepasbaar bij ieder type bedrijf en kan van grote waarde zijn als je wilt groeien met je bedrijf.

Op 12 april brengt Aithra een bezoek aan de Eerste én Tweede Kamer in Den Haag. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden. Vol = vol!

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten