Terugblik Food & Future congres

Op maandagavond 13 november organiseerde Aithra een bijzonder evenement met een ‘heet’ onderwerp: het Food & Future Congres. De omgeving bij het Inspirium was sfeervol en inspirerend, de catering in goede handen van The Colour Kitchen en de risotto balletjes met buffalowormen vielen best mee. Na deze smakelijke start was het de beurt aan de sprekers!

Wetenschapper Joline Beulens – voorzitter Academie voor Voedingswetenschappen, associate professor VUmc – nam ons mee naar hoe onderzoek naar goed voeding tot stand komt en vertelde hoe moeilijk het is om conclusies te trekken. Er zijn zoveel factoren die hun (tijdelijke) impact op resultaten hebben, dat daardoor eerst de ene en daarna een andere conclusie getrokken kan worden. Eén ding is zeker: minder dierlijke eiwitten en een handje vol noten per dag is voor iedereen goed, zelfs voor het milieu.

En wat een mooi contrast na deze bedachtzame wetenschapper om de presentatie van futurist en trendwatcher Richard van Hooijdonk te ervaren! De energie spatte er van af op dit eerste Aithra congres. Over zijn visie op de toekomst gaat nog vaak gesproken worden, of je het er mee eens was of niet. Er werd nog lang na gepraat over met name de toekomst van onze gezondheid,  de impact van techniek en de mogelijkheid om een chip in je lijf te laten implanteren.

De sprekers werden smakelijk bedankt met een Versteegen kruidenpakket en Marianne van Keep – onze voorzitter die de avond enthousiast aan elkaar praatte – nodigt iedereen uit voor de borrel & bites om deze geslaagde netwerkavond af te sluiten.

Met plezier kijken we terug naar de foto’s, gemaakt door Manon de Koning. Zie ook hieronder de ‘aftermovie’, gemaakt door Scooperz. Over twee jaar organiseren we met veel plezier weer een Food&Future Congres.

Kijk voor de foto’s van deze avond in het fotoalbum of bekijk er nog meer op Facebook.

Ben je geïnteresseerd in een verdere blik op onze toekomst? Richard van Hooijdonk bracht net zijn nieuwste boek uit: ‘De Wereld van Morgen’. Daarin neemt hij je mee naar een spannende toekomst die te mooi is om waar te zijn. De proefversie kun je hier gratis downloaden en op dezelfde pagina vertelt hij in een aantal korte video’s meer over zijn favoriete onderwerpen uit het boek: de toekomst van wonen, werk, gezondheid en onderwijs. Als je het boek bij managementboek bestelt, dan heb je hem morgen al in huis.

Boek De Wereld van Morgen
Boek De Wereld van Morgen

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten