Terugblik bijeenkomst bij De Leystroom

Op 15 juni was Vicky van Kuijk onze host voor de laatste Aithra bijeenkomst voor de zomer van 2017 en werden we warm ontvangen bij verpleeghuis De Leystroom in Breda.

Voordat de pitch van Muriël van Beurden en de presentaties startten, werden we welkom geheten door Marianne van Keep. Zij kondigde aan dat we in het najaar – naast ons reguliere programma – nog een extra masterclass op het programma hebben staan én heel bijzonder: ons eerste ‘micro-symposium‘ op maandag 13 november! Meer informatie volgt, ook via Facebook, LinkedIn en onze nieuwsbrief.

ALL HUMAN

Door Muriël van Beurden worden we meegenomen in haar reis die zij heeft gemaakt als Human Resources professional. De steeds hardere zakenwereld waar zij succesvol in dienst was, daar paste zij op een gegeven moment voor. In crisistijden startte ze haar eigen bedrijf: All Human. Dat bleek een goede zet, want veel grote bedrijven hadden hulp nodig bij downsizen en reorganiseren. Daar kwamen ook MKB-bedrijven bij die geen personeelsmanager in dienst konden nemen. Samen met haar ‘partner in crime’ Jolanda Wessel groeide ze door – ook op gebied van coaching. Extra opleidingen brachten nieuwe kansen en openden nieuwe deuren. Sinds enige tijd is daar ook e-coaching als extra dimensie bijgekomen. Daarmee krijgen zij mensen nog beter ‘in beweging’.

Vol enthousiasme vertelt Muriël dat ze zelf ook gaat bewegen: samen met Jolanda  gaat ze 720 kilometer fietsen voor Orange Babies in Namibië van 24 oktober tot en met 2 november 2017. Een bijzonder project waarbij ze minstens € 7.200 willen ophalen, maar eigenlijk veel meer! Interesse om Muriël te steunen in haar doel? Kijk dan even op de website van All Human.

DE LEYSTROOM

Vicky van Kuijk is niet voor niets winnares van de Aithra Belofte Award blijkt als zij – nét met zwangerschapsverlof – ons bevlogen vertelt over De Leystroom. De verhuizing van een verpleeghuis is een hele organisatie, maar ook een kans om alles opnieuw te bedenken. De projectontwikkeling van de nieuwbouw is een vooruitstrevend voorbeeld geworden voor andere verpleeghuizen. In dit nieuwe concept kom je binnen in een gezellige, bijzondere ruimte, waarbij je niet meteen het idee hebt dat je in een bejaardentehuis staat. Het kan dus ook anders! Wij schrijven ons graag alvast in 😉

DEMENTIE & ALZHEIMER

Na een bitterbal en verfrissing op deze warme avond gaan we luisteren naar de intrigerende lezing over dementie door Frans van der Brugge. Hij schreef er ook een boek over: Neurorevalidatie bij centraal neurologische aandoeningen.
Wat is nou het verschil tussen alzheimer en dementie? Hoe ontstaat alzheimer en waaraan herken je dat iemand het heeft? Hoe ga je daarmee om en wat kun je doen om de kans erop te verkleinen of om het uit te stellen?

Iedereen kent wel iemand in haar omgeving, dus er komen veel vragen. Boeiend om te horen en het zorgt voor veel gespreksstof als we nog naborrelen met een drankje en vele lekkere hapjes.

Kijk voor de foto’s van deze avond in het fotoalbum.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten