Terugblik bezoek Eerste en Tweede Kamer

Op donderdag 12 april werd er een bijzondere ‘fieldtrip’ gemaakt met een groep Aithra-dames en introducees richting het Binnenhof in Den Haag. Met een gezellige bus, waarin meteen genetwerkt werd, hadden we de hele dag voor ons: we gaan de Eerste en Tweede Kamer bezoeken! 

Na een normale spits kwamen we perfect op tijd aan in hartje Den Haag bij Dudok, voor een heerlijke koffie of thee met een stuk taart. Appeltaart met slagroom! Vervolgens melden we ons bij onze gids Luuk van ProDemos: een student die vol enthousiasme met ons te voet vertrekt richting het Binnenhof.

Daar staan we dan: tussen alle toeristen. Wat een hotspot. En we mogen naar binnen! Eerst gaan we de Ridderzaal in: dit is antiek! Luuk vertelt de meest leukste ins en outs en wij kijken onze ogen uit de zaal in, waar de troonrede altijd plaats vindt. Moeilijk voor te stellen dat in zo’n benauwd, toch beperkte ruimte, zoveel mensen er in september weer zitten.

Daarna de Eerste Kamer! Geen foto’s toegestaan hier, alle tassen in de kluis, dus vooral onthouden wat een pracht en praal hier te zien is. Met muurschilderingen van glurende toeschouwers voelen we ons toch bijzonder: er is een strak tijdschema wat we moeten volgen, omdat er maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen mag. Vergaderen lijkt ons hier afzien, want geen raam kan open en het is er zeker niet koel.

De Tweede Kamer begint als de douane bij Schiphol. Eenmaal binnen in de ruimte eromheen vol vergaderzalen en kunst, kunnen we zomaar een ‘wilde’ politicus tegen et lijf lopen. Helaas blijft ons dat bespaard. Maar natuurlijk nemen we even zitting in de Tweede Kamer zelf. Op de tribune dan. Uiteraard herkennen we e.e.a. van tv-beelden, maar we krijgen van Luuk toch weer leuke feitjes en roddels erbij te horen.

Na de super interessante rondleiding mogen we bij Dudok aan tafel voor een 3-gangen lunch, met een heerlijke soep, een goede maaltijd (vis, vlees of vega) en een toetje van koffie/ thee met wat lekkers na. Met een volle buik en vol verhalen bleef er nog tijd over Den Haag te bekijken of gewoon even te shoppen, waarna we met de bus weer terug richting Breda konden vertrekken. Wat een heerlijke dag waarbij we elkaar (nóg beter) leerden kennen.

Kijk voor meer foto’s van deze bijzondere dag in het fotoalbum.

 

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten