Bijeenkomst Daemen ICT

Terugblik bedrijfsbezoek Daemen ICT

Op 13 december werden Aithra vrouwen en gasten uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij Daemen ICT & Networking Solutions, waarvan ‘onze’ Sylvia Ligterink mede-eigenaar is. Na een warm welkom in kerstsfeer werden we meegenomen in hoe Sylvia samen met haar Richard dit prachtige IT-bedrijf uitbouwde tot het moderne ‘cloud’ bedrijf dat het nu is.

De presentatie van specialist Tommy Vreijsen over “Hoe kan je veilig werken in the Cloud?” gaf ons te denken hoe het met de veiligheid van onze gegevens staat en van die bij grotere bedrijven. De hackgevoeligheid van ons online gebruikersgedrag jaagt sommigen de stuipen op het lijf. Leerzaam!

Enkele tips die blijven hangen:

  • Via online zoekmachines zijn slecht beveiligde systemen makkelijk op te sporen. Verander daarom altijd alle standaard wachtwoorden!
  • Maak gebruik van Two Factor Authentication.
  • Pas op met het gebruik van openbare (WIFI) netwerken. Schakel Wifi uit wanneer je dit niet gebruikt.
  • Gebruik alleen beveiligde websites, te herkennen aan het slotje in de adresbalk.
  • Open niet zomaar alle bijlages en linkjes in e-mails. Kijk bij twijfel op: https://www.fraudehelpdesk.nl
  • Gebruik de toetsencombinatie alt-f4 om rare pop-ups af te sluiten, niet klikken!

Na een heerlijke pauze met feestelijke hapjes en drankjes horen we van de twee winnaressen van de Aithra Awards hoe zij het hele proces van nominatie tot weken na het winnen van de award hebben ervaren. Bij zowel Esther Goos als bij Vicky van Kuijk heerste er een gezonde spanning en eenmaal in het proces gold voor hen maar één ding: “We willen winnen!”. De achtbaan van spanning tijdens de stip, de verschillende selectieprocessen, het bedrijfsbezoek waarbij gefilmd werd en het podium worden in geuren en kleuren beschreven. Mooi om te horen van deze toppers, die heel natuurlijk een duo presentatie houden.

dsc01396

Kijk voor de foto’s van deze avond in het fotoalbum.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten