Nieuwjaarsbijeenkomst bij Arclinea Breda

Op vrijdagavond 18 januari trapten we het 10de Aithra-jaar 2019 af, in stijl! In de schitterende showroom van Arclinea Breda werden we sfeervol welkom geheten door Freeke Hamelijnck voor een fantastische avond. Niet alleen ons uitzicht was goed verzorgd; ook de innerlijke mens werd verwend met een champagne proeverij van BRUISEND en culinaire Italiaanse lekkernijen van Casa Vale. Nieuwe leden en introducees pakten hun podium op de ‘Aithra zeepkist’ en er werd ontspannen genetwerkt.

De champagne staat breed uitgestald achter het etalageraam aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Binnen is het aangenaam warm op deze ijskoude winteravond, de kaarsjes branden en de sfeervolle designverlichting schijnt op de bijzonder luxe inrichting van keukens en meubels. We ontvangen meteen een eerste proefglaasje champagne Fromentin Leclapart, met uitleg en begroeten elkaar en maken kennis met nieuwe gezichten.

Kick-off 2019

We mogen plaatsnemen op de heerlijke banken van B&B Italia en Maxalto en luisteren aandachtig naar voorzitter Marianne van Keep. We blikken kort terug op het afgelopen Aithra-jaar (wat was het gala een succes en wat waren we eigenlijk allemaal druk aan het einde van 2018): 2018 was een sprankelend, feestelijk en vernieuwend jaar, waarin we veel nieuwe introducees ontmoetten en ook weer nieuwe leden mochten verwelkomen. We gaan enthousiast het nieuwe jaar in, waarin Aithra 10 jaar bestaat! Centraal staat het thema: delen = vermenigvuldigen. Dit is meer dan ooit waar: kennis delen met elkaar en netwerken delen betekent groei!

Organisatie en planning

Het programma voor 2019 staat voor een groot deel al op de agenda. Er zijn wat verschuivingen in de organisatie van het bestuur en commissies; Judith Dingemanse stopt na jarenlange trouwe dienst met haar rol in het bestuur, maar blijft gelukkig waardevol en actief voor de events voor Aithra en sluit zich aan bij de Carrière & Ambitie Commissie, die o.a. zich bezig houdt met een vernieuwend initiatief: rondetafelgesprekken. Daarover later meer. Ilse Verbeek geeft aan een vervanger te zoeken voor haar rol in het bestuur en als hoofd Communicatie Commissie, maar zal zeker nog in deze commissie actief blijven en tot die tijd nog in de huidige bestuursrol. Binnen die commissie is Linda Cappetijn vervangen door Anouk Stoffels. Ook wordt er gekeken naar het opnieuw oprichten van een Sponsor Commissie.

Een bruisend 2019

Annelies Hermsen, van BRUISEND vertelt ons meer (en schenkt ondertussen een nieuw proefglas in) over haar achtergrond als kind van een sterrenrestaurant, haar drie functies waaronder innovatie engineer bij Verstegen Spices & Sauces. Onlangs verscheen er een artikel in Foodspiration magazine met de champagnetrends 2019: wij mogen alvast proeven!

In de spotlight: Aithra gastvrouw Freeke Hamelijnck

En dan is het woord aan Freeke Hamelijnck: de dame achter deze bijzondere locatie in Breda. Met een zeer persoonlijk verhaal! Freeke begon haar carrière als apotheker en besloot in 2005 na 12,5 jaar dienstverband haar eigen apotheek in Moergestel te starten. Na een heftig incident in haar privésituatie krijgt haar leven eentotaal andere wending. Na 12,5 jaar besluit ze haar apotheek te sluiten en het over een andere boeg te gooien door haar passie voor design en binnenhuisarchitectuur te volgen.

Arclinea Breda

Freeke verbouwde haar huis met o.a. een keuken van Arclinea. Daarna ging de bal rollen. Ze start de verbouwing van het pand aan de Nieuwe Ginnekenstraat 39. Naast Arclinea keukens koopt ze ook meubels van B&B Italia en Maxalto in, want het moet voelen als thuiskomen zodra je binnenstapt. Dat is zeker gelukt! Freeke heeft momenteel veel design van Antonio Citerio, maar ook de andere ontwerpers van B&B Italia komen aan bod. Wij voelen ons thuis bij de sfeer van Arclinea Breda.

Bellissimo!

Als kers op de taart heeft Freeke het nichtje van de Arclinea designerfamilie uitgenodigd voor een live cooking. Valentina Casadio is eigenaar van van Casa Vale en een Italiaanse personal cook. Ze groeide op tussen de keukens en de Italiaanse kookkunsten van haar familie. Ze werd industrieel designer, maar ze besloot een jaar geleden haar passie te volgen en haar liefde voor koken om te zetten in haar eigen cateringbedrijf. Die passie proeven we o.a. in de heerlijke champagne risotto die ze voor ons bereid!

Een krachtig netwerk

Met champagne in de ene hand, champagne risotto in de andere hand luisteren we aandachtig naar de aanwezige nieuwe leden die zich introduceren op de Aithra zeepkist: Marjorie van GeenhuizenFemke SleutjesAnneke Stins, Odette Bakker en … daarna was het tijd om te netwerken en bij te praten over onze business. Het werd een topavond en gingen naar huis met een prachtige goodiebag van Arclinea, met recept van Casa Vale en we kochten een champagne naar keuze.

Meer foto’s van deze sprankelende avond vind je in ons foto-album.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten