Dit was Aithra’s ‘The Future of Work-life’ symposium 2019!

In een sfeervol Inspirium in Breda vond maandag 21 oktober de tweede editie van het tweejaarlijks Aithra mini-symposium plaats. Dit jaar was het thema: The future of work-life. Een enerverende avond met sprekers Ruud Veltenaar (filosoof en friskijker) en Dorit Roest (Bloggers Network).

Meet the millennial!

De eerste spreker is Dorit Roest, een ervaringsdeskundige op het gebied van millennials. Haar ‘Gen Y’ wordt vaak omschreven als narcistisch en gevoelig voor burn-outs. In haar presentatie omschrijft ze een typische millennial als iemand die vooral véél – alles! – wil en ze zijn door hun ouders op een voetstuk gezet. Dat is het beeld wat influencer Dorit Roest van de generatie geboren tussen 1981 en 1999 schetst. Er is ook goed nieuws: ze zijn zeer flexibel gaan goed overweg met moderne technologieën en – als ze eenmaal gewend zijn aan een werkgever – zijn het hele harde werkers. Ze zijn leergierig en loyaal, dus genoeg redenen om de collega millennial te koesteren.

De wereld van morgen

Vervolgens nam filosoof Ruud Veltenaar ons mee in een angstaanjagende beschrijving van de wereld van morgen. De strekking: we zijn te laat en kunnen het tij niet meer keren. Want in 2024 is de noordpool gesmolten en zijn er hele regio’s rond de evenaar waar het hele jaar door de temperaturen op een onleefbaar niveau van rond de 50 graden liggen. Er is geen andere oplossing dan de meer dan een miljard klimaatvluchtelingen op te vangen. MAAR… Iedereen kan nu al werken aan het tegengaan van CO2-uitstoot. Verminder voedselverspilling, isoleer je huis, eet minder vlees en pak vaker de fiets. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is geen loze kreet! Hij maakt duidelijk onderscheid tussen doel en bedoeling. De toehoorders – Aithra-leden en hun gasten – luisterden ademloos toe.

 

Burgemeester Depla was zo vriendelijk wat tijd vrij te maken in zijn agenda voor het openingswoord. De andere Aithra-ambassadeurs, Marjon Habets en Cees Meeuwis, waren natuurlijk ook aanwezig. Onze dank gaat uiteraard uit naar alle aanwezigen en sponsoren voor wederom een Aithra-waardige avond!

Voor meer foto’s van deze avond: zie ons foto-album.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten