BredaPhoto netwerklunch met Marjon Habets

Op vrijdag 14 september bracht Aithra een bezoek aan het internationale fotofestival BredaPhoto: een cadeautje om mee te maken! Na een kick-off door Marjorie van Geenhuizen, relatiemanager BredaPhoto, in de Koepel, kregen we een leerzame wandeling door Marjon Habets richting haar prachtige kantoor aan de Sophiastraat (ook wel de Bredase ‘Zuidas’ genoemd). Na een gezellige lunch vervolgden we de rondleiding langs de tentoonstelling ‘Lawstreet: Recht in Beeld’ in de Willemsstraat.

Zoveel ondernemende vrouwen in de Koepel op vrijdag 14 september 2018 te ontvangen was al bijzonder. Er was ruimte om bij te kletsen tijdens de ontvangst met koffie/thee en heerlijke muffins. Als snel werden de aanwezige dames welkom geheten namens het bestuur door Ilse Verbeek. Als lid van de BredaPhoto BusinessCircle is zij verbonden aan BredaPhoto en initiatiefnemer van het eerste Business magazine van dit grote event. Vervolgens heette Marjorie van Geenhuizen, verantwoordelijk voor de zakelijke relaties en sponsors (in die volgorde!) van BredaPhoto, ons welkom op het festival. Ze legde uit waar BredaPhoto voor staat en benadrukte het belang van het aantrekken van creatief toptalent voor het Bredase bedrijfsleven.

Marjorie gaf een inleiding in het werk wat we te zien kregen in de Koepel zelf, namelijk de expositie van Geert van Kesteren. Geert reisde 25 jaar door het Midden-Oosten en is met name geïnteresseerd in de nieuwe religie – die van het machtige algoritme van data. ‘The Believers’ is een video-installatie opgebouwd uit 27 schermen die een 12 meter lange videomuur vormen, gesitueerd in het midden van de Koepel. De video-installatie toont tien hoofdstukken die de menselijke conditie weergeven in relatie tot rituelen en aanbidding van het jodendom, het christendom en de islam én recentere wereldwijde rituelen, die van de almachtige algoritmen, het opnemen, uploaden en delen. Samen met de speciale geluidsinstallatie en de bijzondere akoestiek was dit erg indrukwekkend!

Marjon Habets nam ons vervolgens mee naar de oude rechtbank aan de Kloosterlaan. Ze gaf ons een inleiding in het historisch verloop van het recht. De rechtbank Breda zat vanaf 1838 aan de Kloosterlaan en is in 1986 naar de Sluisjessingel verhuisd. Hierna hadden we een korte stop met uitleg bij de Wilhelmina-fontein en werd er een groepsfoto gemaakt. Ook Barbara Putters, die samen met Marjon vanuit Breda Promotions deze rondleiding samenstelde, wist nog wat interessante feiten over de oorspronkelijke gebouwen en functies te vertellen. Vervolgens hadden we een heerlijk verzorgde lunch op kantoor van Marjon Habets, was er gelegenheid om bij te praten met elkaar en om nader kennis te maken met de introducees die zich dit keer hadden aangesloten.

We vervolgden de BredaPhoto rondleiding door Marjon richting ‘Lawstreet’. De stichting Lawstreet Breda is opgericht met als doel de rechtspraak én dus de juridische sector in Breda dichter bij de burger te brengen. Zij doet dit door middel van het aanjagen van inspirerende, bijzondere events die gericht zijn op talentontwikkeling van jonge mensen werkzaam in de juridische- en culturele sector. Voor de expositie Recht in Beeld is door Lawstreet opdracht gegeven aan twee jonge fotografen hun visie in beeld te brengen van de toekomst van de rechtspraak. De expositie is onderdeel van BredaPhoto.

Breda brengt het samen en Marjon Habets verbindt!

Meer foto’s van deze middag vind je hier!

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten