Aithra Kerstbijeenkomst met harpiste & inzameling voor een Aithra-koe

De Aithra kerstbijeenkomst stond in het teken van terugblikken op het afgelopen jaar en natuurlijk vooruitkijken naar 2020. Onder het genot van een drankje en een heerlijk hapje netwerken en kennis uitwisselen op een unieke locatie. 

De Wijnand Noordhoek Foundation

Aithra-vrouw Marion Noordhoek greep de Aithra-kerstbijeenkomst aan om haar foundation onder de aandacht te brengen en niet zonder succes: op de avond zelf werd door alle aanwezige Aithra-vrouwen voor dit project een koe bij elkaar gelegd. Hoe is haar werk voor de Noordhoek  Foundation gestart? Als verloskundige vertrok ze in 1990 voor Artsen Zonder Grenzen naar Oeganda. Noordhoek: “Tijdens mijn verblijf bezochten mijn ouders mij. Zij werden geconfronteerd met hevige armoede en ziekten. Dus namen ze het besluit om met behulp van hun netwerk van vrienden en collega’s actief te worden in Oeganda met hun eigen foundation. Een prachtig resultaat: samen hebben zij succesvolle projecten gestart in de provincie Teso, om preciezer te zijn in de dorpen Usuk, Acumet en Katakwi. In 2004 besloot mijn vader ‘zijn’ projecten over te dragen en vroeg hij mij om het stokje van hem over te nemen.” Lees meer over de foundation.

Unieke locatie: De Belcrumwatertoren

We kwamen samen op een bijzondere locatie in Breda: de Belcrumwatertoren. Een gebouw waar je vaak voorbij rijdt en denkt: ‘daar wil ik weleens een kijkje nemen.’ De toren hoort bij de Belcrum. Op monumentendagen en op andere momenten opent eigenaresse Ineke Spapé de deuren van deze monumentale toren voor het grote publiek. Ook tijdens onze kerstbijeenkomst vertelt ze over de bijzondere locatie; “Een van de twee fraaie watertorens die Breda rijk is, is in 2001 door ons betrokken als kantoor. De toren is geopend op 29 augustus 1935 en in bedrijf geweest tot eind 1994. In die tijd kwam er eigenlijk maar één iemand een keer in de zoveel tijd in de toren: de watermanager. In 2000 heeft SOAB in eigen beheer de transformatieplannen opgesteld en onder eigen begeleiding laten uitvoeren. De transformatie is in 2001 opgeleverd. Vanaf dat moment biedt de toren onderdak aan de activiteiten van SOAB en diverse andere bedrijven.” Lees meer over de locatie.

Muzikale omlijsting door harpiste Carina Backhuijs

Na een zeer gedegen klassieke vooropleiding te hebben gevolgd vond Carina Backhuijs het tijd voor een nieuwe uitdaging en studeerde in 2015 als eerste in Nederland ooit af met als hoofdvak jazzharp.Ze liet tijdens de Aithra Kerstbijeenkomst een uniek geluid horen: Luister hier naar haar geweldige muziek!

 

Meer foto’s van de bijeenkomst vind je hier.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten