Bezoek Stedelijk Museum Breda 15 september 2020

In hartje centrum bevindt zich het Stedelijk Museum Breda. Naast de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Op dit moment is de expositie Power to the Models te zien.

“In Power to the Models draait fotograaf en curator Jan Hoek de machtsverhoudingen tussen fotograaf en model radicaal om. Niet de fotograaf, maar het model bepaalt het beeld. Jan Hoek wil de macht die een fotograaf heeft onderzoeken en ter discussie stellen.”

Diverse Aithra-dames wilden graag een kijkje nemen bij deze bijzondere expositie. In twee groepen, coronaproof, bezochten we het museum. Onder het genot van een kopje koffie en een Bredaas kasteelgebakje, hield Marilyn Jongenelen, sinds een aantal jaar zakelijk directeur van het museum, een interessante inleiding. Over de veelzijdigheid van de collecties die het museum toont, de verbondenheid van het museum met de stad Breda en verbondenheid met Aithra-dames, Marjorie, Ilse en Anouk.

Op eigen gelegenheid hebben we in het museum rondgelopen. Iedereen liep direct nieuwsgierig naar de expositie Power to the Models. De elf modellen zijn meer en minder bekend, van veehouder Dick de Koning en grafisch kunstenaar en Instagram-influencer Bruin Parry met ook het syndroom van Down, tot ‘s werelds succesvolste DJ Tiësto. Wat een uiteenlopend modellen en wat een uiteenlopende beeldverhalen! Via videobeelden, foto’s, teksten en hele installatie hebben de modellen hun eigen beeldvorming bepaald. Het zet je inderdaad aan tot denken.

We staken de Boschstraat over om bij Kamu bikes & koffie te lunchen met vers gebakken desembrood sandwiches. Een mooie afsluiting van weer een geslaagd Aithra event.

Meer foto’s van de bijeenkomst vind je hier.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten